štvrtok 4. októbra 2012

Kto tvorí blízke okolie Daniela Lipšica?

Tento článok som pôvodne publikoval na blogu v Pravde a neskôr v SME. Vydavatelia sa zľakli obsahu a blogy aj s diskusiou vymazali.

Opakovaným tvrdým cenzorským zásahom na blogoch Pravdy aj SME sa iba jednoznačne preukázalo, že informácie ktoré som si pospájal z verejne dostupných zdrojov sú pravdivé - verifikovali ich sami hlavní aktéri, nátlakom na vydavateľstvá ktoré blogovacie servre prevádzkujú.

Rozhodol som sa zverejniť aj moju komunikáciu s vydavateľstvom PEREX a.s., kašlem na ich práva...

Predmet: Re: blog
Od: Administrator Blogu
Komu: Pavol Klein
Dátum: 3.9. 2012 14:43

dobry den
po konzultacii s vedenim vydavatelstva mozem len potvrdit predchadzajuce stanovisko.
nemozem vam dat ani suhlas na zverejnenie mailu a ani suhlas na zverejnenie linky

Marian Niton
pravda.sk

Dňa 3. septembra 2012 16:01, Pavol Klein napísal(-a):

Dobry den,

Vidim ze panovi Lipsicovi nie je vsetko jedno... zaujimave

Pan Niton, mali by ste problem s tym keby som na blogu zverejnil tento email do vas? Neskor by som pridal link na clanok, ktory fyzicky zavesim inde - z pravneho hladiska by to uz nemal byt problem?

S pozdravom

P.Klein

______________________________________________________________
> Od: "Administrator Blogu"
> Komu:
> Dátum: 03.09.2012 15:51
> Predmet: blog
>
>Dobry den
>Pravda.sk ako siritel obsahu je zodpovedna aj za obsah blogov na svojej stranke
>
>nasa pravna kancelaria nam odporucila clanok o Lipsicovi a pozadi jeho financovania stiahnut pre riziko pripadnych zalob zo stran spominanych osob
>
> vdaka za pochopenie
>
>Marian Niton
>pravda.sk

"Minulosť, súčasnosť a... sen pre Slovensko – tak znel názov diskusie, ktorá sa uskutočnila v utorok 28. augusta v Banskej Bystrici na pôde hotela Lux. Jej hosťami boli poslanci Národnej Rady SR Daniel Lipšic, Jana Žitňanská a ekonóm Marcel Klimek." Citované z tohto linku.
Ako nasvedčuje nadpis, zaujalo ma okolie Lipšica spomínané vyššie. Konkrétne meno Marcel Klimek. Píše sa, že vraj ekonóm. Kto o ňom predtým čo počul? Keď som začal o ňom zháňať nejaké informácie, tak sa mi prostredníctvom internetu podarilo zistiť, že Klimek pôsobil ako výkonný riaditeľ spoločnosti Immocap Group, a.s. - jeden z dôkazov napríklad tu. No a následne sa na Ministerstve vnútra stal vedúcim Služobného úradu. Za čias "panovania" Daniela Lipšica. V súčasnosti behá s Lipšicom po Slovensku a pomáha mu "stretávať sa a balamutiť" obyčajných ľudí.

Poznámka: medzičasom sa mi ozvalo viac ľudí ktorí sa Marcela Klimeka zastávali, že ide o špičkového odborníka ktorý dlhé roky pôsobil v HVB Bank (UniCredit Bank) ako risk manažér čo dokazuje aj tento článok. Otázka teda znie, čo motivovalo "úspešného manažéra" z bankového sektoru prijať ponuku na vedúceho Služobného úradu na Ministerstve vnútra? Výška platu to asi nebola…

V obchodnom registri sa vyskytujú štyri spoločnosti majúce v názve "Immocap" a ktoré sú na prvý pohľad vzájomne prepojené. Ide o: Immocap Office, s.r.o., Immocap Invest, s.r.o., Immocap Group, a.s., Immocap Services, s.r.o.. Vo všetkých spoločnostiach okrem Immocap Invest, s.r.o. je jediným spoločníkom luxemburská offshore spoločnosť IMMOCAP S.A. (rue des Aubépines 180, Luxemburg L-1145, Luxembursko). V spoločnosti Immocap Invest, s.r.o. figuruje ako jediný spoločník a konateľ Ing. Peter Lukeš. V spoločnostiach ktoré sú dcérskymi spoločnosťami luxemburskej "matky", figurujú ako štatutári opäť Ing. Peter Lukeš. a JUDr. Michal Lazar. Takže niet pochýb, že všetky štyri spoločnosti sú prepojené. A takisto nie sú žiadne pochybnosti, že bývalý vedúci Služobného úradu Marcel Kimek je úzko prepojený s osobami Petra Lukeša a Michala Lazara.

Prečo sú tieto dve osoby také zaujímavé? Obzvlášť Ing. Peter Lukeš. Figuruje totiž v spoločnosti Ditec, a.s. (ako predseda dozornej rady). Skúsime zadať do vyhľadávača "Ditec" a "Lipšic". Okamžite vyskočí článok "Ako sa eviduje obyvateľstvo na Slovensku". Veľmi zaujímavý článok. Dokonca aj so zverejnenými dokumentmi a dielami, ktoré mala spoločnosť Ditec dodávať ministerstvu vnútra. Tie sumy až zarážajú. Odporúčam si to prečítať.

Čím je ešte známy Peter Lukeš? Ten kto si vloží do vyhľadávača meno "Peter Lukeš" a pridá k tomu slovo "skupinka", sa dostane k sérii článkov z roku 2003 (vláda Mikuláša Dzurindu) o tzv. "skupinke", ktorá mala podľa vtedajšieho slovenského premiéra škodiť štátnym záujmom. Členov skupinky menoval ešte v roku 2003 vtedajší opozičný poslanec Robert Kaliňák viď. článok. Ten do nej zahrnul nasledovné mená: Miloš Žiak (vtedy aj dnes predseda Izraelskej obchodnej komory v SR), Ján Mojžiš (vtedy riaditeľ Národného bezpečnostného úradu SR, predtým príslušník SIS, dnes spolumajiteľ v ATEMSECOrga-Trade, a.s., resp. v iných firmách), Peter Lukeš (áno – práve ten, ktorého spomíname v tomto článku). Ale dosť bolo dávnej minulosti. Poďme k nedávnej minulosti.

Spravodajský materiál "Kocúr" z mája 2012, ktorý už bol spomínaný viacerými slovenskými médiami (najviac sa mu venovalo periodikum Plus 7 dní) spomína mená Peter Lukeš, Miloš Žiak, Ján Mojžiš, Daniel Lipšic, Milan Krajniak v kontexte veľkej štátnej zákazky na dodávku odpočúvacieho zariadenia pre ministerstvo vnútra. Títo všetci páni sa maximálne podľa "Kocúra" podieľali na veľkom zisku spoločnosti Orga-Trade, a.s. . Kocúra nech si prečíta kto chce. V každom prípade, tí, ktorí si ho budú čítať, nech to poctivo dočítajú až do konca, vrátane príloh. Jedna z príloh totiž obsahuje doplnok k zmluve o dodávke tohto odpočúvacieho zariadenia, a môžeme len hádať, kto tú zmluvu podpisoval za rezort vnútra. Nebudem napínať čitateľov a odpoviem priamo teraz. Doplnok podpisoval pán Marcel Klimek. (kvôli ktorému vlastne tento článok vznikol). No a samozrejme musel konať na základe splnomocnenia k danému úkonu, ktoré podpísal, hádajte kto? No predsa Daniel Lipšic!!!

Čo zo všetkého vyššie uvedeného vyplýva? Že celá hra na "čestného" a " poctivého" a "zásadového" politika Lipšicovi prestáva vychádzať. Jeho okolie tvoria ľudia z veľkých obchodných skupín, v tomto prípade bola príslušnosť Marcela Klimeka k skupine Ján Mojžiš, Peter Lukeš, Miloš Žiak jasne preukázaná. Táto skupina predstavuje finančné krídlo hnutia Lipšica a Žitnianskej a iných politických skrachovancov. Je pochopiteľné, že politici potrebujú na financovanie svojich aktivít finančný kapitál. Daniel Lipšic však nikdy nerozprával o tom, kto ho vlastne financuje (i keď nepochybujem, že by dosť veľa vedel zafinancovať aj sám vďaka províziám z obchodov, keď pôsobil ako minister vnútra – podľa "Kocúra" na vnútre nahrabal dosť). Pre tých, ktorí si prečítajú tento článok, to bude jasné. Máme tu "nového" politika s veľkým kapitálom za chrbtom. Politické krídlo hnutia – Lipšic, Žitnianska, prípadne iní "neuspokojení" politici. Ekonomické krídlo – Milan Krajniak + osoby z kauzy "Skupinka" majúce blízko k izraelskej obchodnej komore. To sme teda dopadli...

Viď zoznam členov Izraelskej obchodnej komory.